Japanilainen nuudelikeitto

Tehtiin eilen ihan super super hyvää nuudelikeittoa, tästä tulikin uusi lempikeittoni! Tällainen keitto sopii mainiosti viileän ulkoilupäivän jälkeen syötäväksi, koko kehoa lämmittää. So yummy!

Tässäpä resepti:

Ainekset

2 isoa porkkanaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
1-3 valkosipulinkynttä
100 g siitakesieniä ( Käytin herkkusieniä)
100 g lehtikaalia tai pinaatinlehtiä
50 g sokeriherneenpalkoja
1.5 l kasvislientä
3 ps (à 18 g) Wakame miso soup – keittotahnaa
2 rkl soijaa
1 rkl miriniä (makeaa sakea)
50 g täysjyvä- tai sobanuudeleita
1/2 pkt (150 g) kylmäsavustettua jalotofua
1 rkl seesaminsiemenöljyä


(Olen rakastunut näihin Indiskan kulhoihin)!!

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Kuori inkivääri ja raasta se. Halkaise chili, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi siitakesienet ja lehtikaalin tai pinaatin lehdet.

2. Kuumenna kasvisliemi kattilassa Lisää misotahna, porkkanat, inkivääri, chili ja valkosipuli. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

3. Lisää lehtikaali, sienet, herneenpalot ja nuudelit. Mausta soijalla ja mirinillä. Keitä viisi minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Lisää lopuksi kuutioitu tofu ja seesaminsiemenöljy.
Ja ei kun kokkaamaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s